نمایش نوار ابزار

تغییر نام مصلی خاتم الانبیاء(ص) تقويت مبانى كفر

چهارشنبه 28 ثور 1390

  روز سه شنبه مورخ 27 ثور 1390 تلویزیون نورین با اعلان و ذکر اسامی؛ سید حسن فاضل زاده متولی و مسئول پروژه خاتم الانبیاء(ص)، سید جعفرعادلی«حسینی» منشی شورای اخوت اسلامی و از علمای تشیع، حاجی رمضان حسن زاده، محمدی نماینده آقای خلیلی، حاجی خلیل نماینده آقای محقق، مولوی ضمیر خالقیار از علمای اهل سنت و عباس براتی مدیر اجرائی پروژه خاتم الانبیاء(ص) به تلویزیون نورین دعوت نموده بود تا  ساعت شش و نیم در بحث جنجالی پروژه خاتم الانبیاء(ص) شرکت نمایند و در ضمن مجری تلویزیون نورین اضافه  نمود که  این بحث برای چند شب آینده دنبال خواهد شد، در این مناظره کسانی که علاقمند است می تواند شرکت کنند.

من علاقمند این مباحث بودم، وقتیکه زمان موعود فرا رسید، تصاویر شرکت کننده گان را در صفحه تلویزیون دیدم  که آقایان؛ سید حسن فاضل زاده، سید جعفرعادلی«حسینی»، مولوی ضمیر خالقیار و جناب آقای عباس براتی هستند، اما حاجی رمضان و نمایندگان خلیلی و محقق در این مناظره شرکت نکردند، اینک صحبت های افراد نامبرده را حضور شما بینندگان محترم پیش کش می کنم.

نستوه نادری: دوستان اینک در این برنامه ویژه« سرزمین من» آقای سید حسن فاضل زاده، متولی و مسئول پروژه خاتم الانبیا(ص)، سید جعفرعادلی«حسینی» منشی شورای اخوت اسلامی از علمای تشیع، مولوی ضمیرخالقیار، عضو شورای اخوت اسلامی و استاد پوهنتون تعلیم و تربیه و از علمای اهل سنت و عباس براتی مدیر اجرایی پروژه خاتم الانبیاء(ص) در ستیدیوم تلویزیون نورین و برنامه زمین من را با خود داریم.

اولین پرسش را از جناب آقای فاضل زاده این طوری آغاز می کنیم که چرا در پروژه خاتم الانبیاء(ص) تنش های میان سید و هزاره می باشد.

فاضل زاده: من اولا این نکته را اصلاح کنم که در پروژه خاتم الانبیاء(ص) هیچگاه بحث سید وهزاره نبوده، این حرفها شایعات است و این مسائل از اساس دروغ می باشد و ما متابع شریعت اسلام هستیم و ما اصل قرآنی داریم که «إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِندَ الله أَتْقَاكُمْ» عده ای خاص می خواهد این مسائل را دامن بزند و  از این گونه موارد نفع شخصی ببرند.

نادری: جناب آقای فاضل کسانیکه این مسائل را دامن می زنند، این گونه افراد که استفاده برداری می کند کیا هستند؟

فاضل زاده: قبل از آنکه بطور مشخص به سئوال شما جواب بگویم می خواهم تاریخچه ی از پروژه خاتم الانبیاء(ص) یاد آوری نمایم، مرحوم حضرت آیت الله فاضل(ره) از شخصیت های برجسته کشور، از بنیان گذاران و رئیس شورای عالی نظارت حزب وحدت اسلامی، عضوشورای قیادی دولت اسلامی در دوران استاد ربانی بود، آیت الله فاضل(ره) در عرصه های مختلف علمی، فرهنگی و خدماتی فعالیت های موثر در کشور داشته و حدود سال 1372 یکی از خدماتی عامه المنفعه را که  ایشان راه اندازی کرد، پروژه خاتم الانبیاء(ص) بود، در اولین مراسم کنگ زنی آن برخی از شخصیت همانند؛ استاد حسنیار رئیس دانشگاه آن وقت، جناب آقای هادی، آیت الله پروانی و دیگر بزرگان حضور داشتند و دومین مراسم که ایشان برای افتتاح این پروژه سخنرانی داشت جمعی از بزرگان حکومتی و علمی آنروز اکثرا حضور داشتند، ایشان در  سخنرانی خویش، یکی از اهداف ایجاد پروژه بزرگ خاتم الانبیاء(ص) را تأسیس  حوزه علمیه بزرگ برای تمامی مردم افغانستان خواند که درعرض جامعۀ الازهر مصر و حوزات علمیه نجف اشرف، قم و مدرسه دینی ریاض عربستان سعودی قرار داشته باشد و دور از مسائل قومی و سمتی گامی عملی تقریب مذاهب باشد. اما بعد از دوران طالبان من با نیت خیر تصمیم گرفتم ادامه فعالیت دهم متأسفانه برخی افراد در این زمینه موانعی را ایجاد نمودند و به اختلافات دامن زدند.

نادری: از آقای سید جعفرعادلی حسینی این پرسش را داریم که یکبار دیگر، یک  سال قبل این تنش صورت گرفته بود و شماری از  برادران هزاره ما نام جناب آقای مزاری را بجای نام خاتم الانبیاء(ص) گذاشتند،  در این زمینه و همچنین جنجال که هم اکنون بوجود آمده صحبت کنید؟

عادلی: اولا سلام و احترام حضور یکایک شما بینندگان محترم تلویزیون نورین، مخصوصا برنامه «سرزمین من» دارم، من بعنوان یک طلبه که در علوم دینی اشتغال داشتم و هم اکنون بعنوان منشی شورای اخوت اسلامی در نشست مطبوعاتی دعوت شدم، می خواهم مطالبی را یاد آور شوم که رضایت پرور دگار عالمیان در آن باشد.

من اظهار تأسف می کنم که چرا در کشور اسلامی ما این وضعیت پیش می آید و نسبت به مقدسات بی توجهی صورت می گیرد، در این فرصت به داستانی اشاره می کنم که درسی است برای عموم مسلمانان در هر عصر و دورانی که آن داستان مسجد ضرار می باشد.

طبق اسناد و مدارك تاريخي، ‌مسجد ضرار در جايي در شمال مسجد قبا و در فاصله اي  حدود 300 قدمي آن بنا شده بود، و آیات 107 تا 110 سورة توبه اشاره به ماجرای مسجد ضرار   می کند، در سال نهم هجری گروهی از منافقان که به ظاهر مسلمان بودند، نزد پیامبراسلام(ص) آمدند و عرض کردند که به ما اجازه دهید تا  مسجدی در میان قبیله بنی سالم (نزدیک مسجدقبا) بسازیم. تا افراد ناتوان و بیمار و پیران از کار افتاده در آن عبادات خود را انجام دهند، و نیز در شبهای بارانی که گروهی از مردم توانایی آمدن به مسجد شما را ندارند، فریضه نماز را آنجا انجام دهند و این زمانی بود که پیامبراسلام(ص) با گروهی از مسلمانان عازم جنگ تبوک بودند. آنها از پیامبراسلام(ص) تقاضا کردند که شخصاً بیایند و در آن مسجد نماز اقامه کنند، وقتی که پیامبراسلام(ص) از تبوک برگشت و همینکه می خواست به مسجد برود جبرئیل نازل شد و آیات 107 تا 110 سورة توبه را بر پیامبراسلام(ص) وحی کرد، و پرده از اسرار کار آنها برداشته شد و بدنبال این وحی آسمانی، پیامبراسلام(ص) دستور دادند که مسلمانان مسجد ضرار را آتش بزنند، و بقایای آن را نیز ویران کنند، ابوعامر نقشه کشیده بودند که پایگاهی در دل اسلام ایجاد کنند و با تضعیف اسلام و ایجاد نفاق  و با همراهی ارتش روم اسلام را نابود و پیامبر را بیرون کنند؛ حتی کسی باور نمی کرد که آن ها  با انگیزه غیردینی این کار را کرده باشند، آخر مسجد خانه خدا مگر می شود خانه شیطان  باشد؟

قرآن کریم در این باره می فرماید: «والذین التخذوا مسجداً ضِراراً و کفراً و تفریقاً بینَ المؤمنین و اِرصاداً لِمَن حارَبَ اللهَ و رسولَهُ مِن قبل و لَتَحْلفُنَّ إن ارَدْنا إلا الحسنی و الله یشهدُ إنَّهم لَکاذبون» قرآن کریم در این آیات اهداف منافقان را از احداث مسجد ضرار در چهار قسمت خلاصه می کند:

۱. ضرر رساندن به مسلمانان: آنان برخلاف ادعايشان كه هدف ازبناى مسجد را تامين منافع مسلمانان وكمك به بيماران و از كار افتادگان قلمداد مى كردند، درصدد ضرر رساندن به مسلمانان، نابودى اسلام، پيامبر(ص) ومسلمانان بودند (والذين اتخذوا مسجداً ضراراً).

۲. تقويت مبانى كفر: آنان مى خواستند مبانى كفر را تقويت نموده، مردم را به وضعيت قبل از اسلام كه همان شرك و كفر است، بازگردانند (وكفراً) آخر ما در این کشور بخاطر اسلام و قرآن نزدیک دو میلیون شهید دادیم، رهبران احزاب که ادعای جهاد و مبارزه علیه کفر را دارند، متأسفانه این عده رهبران و علما با سکوت شان باعث تقویت کفر می شوند، وقتی که در کشورهای غربی و  اروپایی با قرآن سوزی وکشیدن کاریکاتور اهانت به پیامبراسلام(ص) صورت می گیرد، این کار نیز تقابل بین نام پیامبراسلام(ص) و مزاری کفر است، ما آخر مزاری را مسلمان و امت پیامبراسلام(ص) می دانیم، ما بعد از پیامبراسلام دومین شخصیت اسلام را حضرت علی(ع)  می دانیم، حتی نمی توانیم که نام حضرت علی(ع) بجای نام پیامبراسلام(ص) بیاوریم، و همین طور نام دیگر ائمه اطهار(ع) خلفاء و صحابه را نمی توانیم جایگزین کنیم،  چه رسد به مزاری وامثال آن، اگر امروز  نام مزاری بجای نام پیامبر اسلام(ص) تغییر داده می شود، این کار افراد بی دین و لائیک هست، با کمال تأسف که دفاع از دین حتی در میان علمای ما هم کمرنگ شده، وقتی حضرت آیت الله سید محسن حجت با فرقه ناجیه مبارزه می کند، خیلی از علماء در کابل توجیه گر می شود و می خواهد تحقیق کند و حتی حاضر نمی شوند که از ایشان حمایت کنند که خیلی جای تأسف است.

۳. ايجاد تفرقه ميان مسلمانان: مى خواستند ميان صفوف مسلمانان تفرقه ايجاد نمايند، زيرا با اجتماع گروهى دراين مسجد، مسجد قبا كه نزديك آن بود يا مسجد پيامبراسلام(ص) ازرونق مى افتاد. (وتفريقاً بين المؤمنين). تغییر نام پیامبر اسلام(ص) کار بسیار خطرناک و دسیسه دشمنان اسلام است، چرا هزاران متر زمین را در شهرک حاجی نبی بنام مزاری نمی سازند که نام پیامبر اسلام(ص) را باید تغییر دهند،  من در همین جا به آقای کرزی رئیس جمهور، آقای خلیلی معاون رئیس جمهور و دیگر مقامات ذیصلاح و علمای کشور اعلام می کنم که همه در قبال این موضوع مسئولند و بی تفاوتی آنها ممکن حوادث دلخراش و بدی را به دنبال داشته باشد، ادامه این کار با حمایت مقامات حکومت ممکن صبر مومنین را لبریز کند و دیگر این حرکت ضد دینی را مردم مسلمان ما تحمل نتوانند و عواقب خطرناکی را در پی خواهد داشت.

۴. ايجاد پايگاه براى دشمنان خدا و رسول: آنان مى خواستند مركز و پايگاه و كانونى براى كسى كه با خدا وپيامبرش مبارزه كرده بود وسوابق سوءاش براى همگان روشن بود، بسازند تا از اين پايگاه برنامه هاى خويش را عملى سازند. (وارصاداً لمن حارب الله و رسوله من قبل) به باور من پشت این قضیه افراد بی دین و لائیک قرار دارد، آنها می خواهند لانه برای ضربه زدن به اسلام را داشته باشند.

نادری: کفته می شود که پس از تغییر نام خاتم الانبیاء(ص) بنام آقای مزاری شنیده شده است که مجسمه مزاری را نیز در مسجد نصب خواهند کرد در این زمینه ها آقای مولوی ضمیرخالقیار اظهار نظر می کند.

مولوی ضمیرخالقیار: اولا عرض سلام دارم حضور دست اندرکاران و بینندگان محترم تلویزیون نورین، آنچه که دارای حقیقت است «ان المساجدلله» یعنی مساجد از آن خداوند است، باید هر مسلمان از حضرت پیامبراسلام(ص) پیروی کند، وقتی حضرت پیامبر اسلام(ص) جای مسجد را خریداری می کند، مانیز بعنوان پیرو آن حضرت  نباید مکان مسجد را غصب کنیم، باید با رضایت مالک زمین، مسجد ساخته شود، از دیدگاه فقه اسلامی وقتی مسجد وقف و نام گذاری شد بعد از آن هیچ کس حق تصرف و تغییر نام آن را ندارد.

اما در باره مجسمه چنانچه آوازه هست که در مکان مسجد خاتم الانبیاء(ص) مجسمه کسی را می سازند، از نگاه فقه اسلامی حرام است، لذا ساختن مجسمه در اسلام حرام است و قطعا جواز ندارد. وقتی که پیامبر اسلام(ص) مکه را فتح کرد، داخل بیت الله شریف می شود آنجا تصاویری از حضرت ابراهیم، اسماعیل و دیگر پیغمبران را می بینند حضرت همه آنها می شکند و بر سازندگان آن لعنت می فرستد.

نادری: حال از جناب آقای براتی می خواهم که دیدگاهش را در زمینه صحبت های که شد بیان نماید.

براتی: از روزی که من در خاتم الانبیاء(ص) حضور پیدا کردم از تمام برداران تقاضا نمودم که اختلافات شان را حل کنند، هرکس که می خواهد شرارت قوم گرایی را دامن بزنند دشمن افغانستان هستند، عده ای بخاطر برآورده شدن منافع شان به مسائل قومی دامن می زنند و آنها هر دل شان به این مردم نمی سوزند، لذا ما باید متوجه باشیم که از این وضعیت دشمنان خارجی سوء استفاده نکند.

نادری: در پایان برنامه از حضور جناب آقای فاضل زاده  می خواهم که بطور خلاصه نتیجه گیری نماید.

فاضل زاده: ما انسان و مسلمان هستیم باید با منطق مسئله را حل کنیم، نه با تعدی و تجاوز، من امشب خواستم درد دل ما را با مردم عزیز خویش بگوییم، من سالها لب بستم و چیزی نگفتم، می خواهم درشب های آینده حرفهای ناگفته ام را به مرد عزیز خویش بگویم، من متولی هستم و از طرف آیت الله العظمی فیاض اجازه شرعی دارم و تصرفات من مشروع است و انتظار من از تمامی دوستان این است که بیش از این کار شکنی نکند، من این مکان را بنام خاتم الانبیاء(ص) وقف شرعی کردم و چندین سال است که این مکان بنام مصلی خاتم الانبیاء(ص)  نامگذاری شده، همانگونه که جناب آقای عادلی و مولوی خالقیار گفت؛ تغییر نام شرعا حرام است، آخر نزدیک دوسال لوحه مصلی بنام خاتم الانبیاء(ص) بود، من با نام شهید مزاری مخالف نیستم و مزاری از دوستان پدرم بود، آیت الله فاضل خدمات زیادی کرد که او جنگ های خانمانسوز داخلی را در مناطق مرکزی و کابل خاموش نمود، من از دولت نیز گله مند هستم که چرا دولت از مراکز دینی شان حمایت نمی کنند.

 تهیه کنند: سید رضا احسانی

مطالب مشابه
دیدگاه ها
  • غلام علی سالار ترکمنی 30 ثور 1390 13:18

    شرممان باد ز پشمینه‌ای آلوده ای خویش
    گر بر این فضل و هنر نام کرامات بریم
    آقای خلیلی و پهلوان محقق! بی شرمی هم حدی دارد، چطور خجالت نکشیدید که به زور غصب کردید، اعلام کردید که مصلا می سازید و بی شرمانه تر اینکه نام پیامبر(ص) را پاک کردید و نام مزاری را برای آن نوشتید؟
    اگر آن نماز نماز باشد، در مکان غصبی باطل است. اگر مزاری مسلمان و پیرو پیامبر(ص) باشد هر گز راضی به جایگزینی نام خود به جای نام پیامبر نیست. اما اگر آن نماز، نماز نیست و آن مسجد “مسجد”؛ و مزاری هم تعلق خاطری به پیامبر ندارد، هرچه می‌خواهید و هر چه می‌نامید می شود(؟!) شرم هم نشوید زیرا شرم بی معناست.

  • داودیان 30 ثور 1390 13:20

    در پهلوی کاریکاتور های توهین کننده و فیلم ضد اسلامی یکی از نمایندگان پارلمان یکی از کشورهای غربی و قرآن سوزی کشیش، وقتی حذف نام خاتم الانبیاء، توسط خلیلی و محقق صورت می‌گیره، آدمه به یاد “جاسوس انگلیسی” می اندازه که ده سال در مسجد پل خشتی امام جماعت بود. مبادا همین رهبران که سی سال است به نام های دینی ، بر مردم ما حکومت می کند، همان امام جماعت همو رقمی پل خشتی باشه.

  • خنجانی 30 ثور 1390 13:22

    دو آفرین به دو مجموعه:
    اول آفرین به این بی شرما که وقیحانه و در پیش چشم پنج میلیون مسلمان در پایتخت کشور اسلامی نام پیامبر(ص) را پاک کردند و نام “بابه چرس و چور” بر آن گذاشتند.
    دوم آفرین به آقای کرزی به عنوان رئیس جمهور و وزیران حکومتش به عنوان یک کشور اسلامی که این اقدام زشت و ضد پیغمبر را دیدند و نظاره کردند. نه وجدانشان به درد آمد و نه آهی کشیدند و نه اقدامی کردند.

  • اسدالله محمدی 30 ثور 1390 18:20

    پیامبر ستیزی لائیک- مسیحی ها در افغانستان
    با توجه به حوادث دردناک و پیامبر ستیزانه‌ای که در جهان اتفاق افتاده است، آیا پیامبر(ص) در میان انبوه امتش و آنهم در افغانستان که مردمش در دینداری شهره اند، مظلوم خواهند بود؟ مسلمانان جهان پس از حادثه مشکوک یازده سپتامبر، شاهد حرکت پرشتاب اسلام ستیزی هستند، به قسمی که دشمنان عنود دین هریک به سهم خود اقدامات دین ستیزانه ای را در سراسر جهان به اجراء در آوده اند. در دنمارک برایش کاریکاتور کشیدند و فلم موهن ‌ساختند و دین مبین اسلام را پیوسته “دین خشونت” معرفی کردند. غول های رسانه ای دین ستیز جهان نیز سالهاست در هماهنگی کامل با این جریان به ترویج و تبلیغ اسلام ستیزی و تهاجم به آموزه ها و ارزشهای دینی مذبوحانه می‌کوشند. حادثه المناک “قرآن سوزی” توسط کشیش امریکایی جدید ترین اقدام در ” امریکا” و به صورت نرم تر پروژه “محو نام پیامبر(ص)” در “افغانستان” از سوی جریان دین ستیز، دنبال شد.
    در طی این سالهای سیاه (هتاکی به پیامبر و قرآن)، مسلمانان بیدار جهان تلاش کرده اند تا نام و یاد پیامبر(ص) بیش از هر زمان دیگری در شهرها و کشورها، در مطبوعات و رسانه ها و در هر مجال و محفلی طنین انداز تر باشد. آنان صدها مکان دینی با نام مبارک حضرت خاتم پیامبران تاسیس کردند، هزاران عنوان کتاب پیرامون سیره، آموزه ها و معرفی آن آخرین سفیر الهی نوشتند و از این طریق عمق ارادت و اعتقاد خویش را به ساحت آن آخرین “پیامبرالهی” ابراز کردند.
    اما با تاسف شدید، شنیدیم عده ای لائیک در پایتخت افغانستان، در یک اقدام همسو با دین ستیزان دنمارکی، کانادایی، امریکایی و … مکان دینی را که با نام مقدس “خاتم الانبیاء” تاسیس شده بود به زور غصب کرده و نام پیامبر(ص) را از آن برداشته و نام فردی که چندان خوشنام نیست بر آن نهاده اند.
    ما در کانادا و دیگر کشورهای اروپایی هر ازگاهی شاهد توهین به مقدسات دینی خویش از سوی مسیحیان افراطی هستیم. آنان با حمایت دولت هایشان و ادعای “آزادی بیان” دست و دهان ما را بسته و ماهم از آنان انتظاری جز این نمی‌توانیم داشته باشیم. اما کسانی که مدعی است، مسلمان است(؟!) آنهم در زیر سایه ای حکومتی که نام “جمهوری اسلامی” دارد و در شرایطی که دنیای مسیحیت با تمام وجود قرآن و پیامبر(ص) را هدف گرفته، “نام پیامبر” می‌زدایند تا دیگر یاد و نامی از”نبی اکرم(ص)” نباشد، سخت جانکاه و هشدار دهنده است.
    بخش دانمارکی این جریان در دنمارک کاریکاتور کشید، فلم ساخت، اعضای غربی- امریکایی آن پس از هتک حرمت های بسیار به ساحت کلام الهی سرانجام “قرآن” سوزی کردند، جریان جیره خوار آن در افغانستان، به نام و نشان زدایی از ” پیامبر” اقدام کرد. «یُرِيدُونَ أَن يُطْفِؤُواْ نُورَ اللّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَيَأْبَى اللّهُ إِلاَّ أَن يُتِمَّ نُورَهُ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ» (صف/ 8) آنان می‌خواهند نور خدا را با دهان خود خاموش کنند، در صورتی که خدا نور خود را به کمال می‌‌رساند هرچند کافران آن را خوش نداشته باشند.
    برداشتن نام ” خاتم الانبیاء” و گذاشتن اسم دیگران، چیزی جز اقدامی در جهت خاموش ساختن “نور خدا و پیامبرش” بوده نمی‌تواند. آرزوی محالی که قرنهاست از سوی ” سازمان های تبشیری- استعماری” دنبال شده و می‌شود. اما در این میان سکوت و سکون حکومت جمهوری اسلامی افغانستان در برابر چنین اقدام ظالمان و دین ستیزانه یعنی غصب و پیامبر زدایی، تعجب و تاسف بر انگیز است.
    برداشت من از این ماجرا ، پروژه مسیحی سازی و بسیار اتفاقات دیگر در دیار ما این است که در گذشته “لیدر ها و اعضای جریان های مائویستی ” که در برخی احزاب (سازمان نصر، شعله جاوید و…) تعبیه شده بودند، تمام توان خویش را در جهت مبارزه با دین وهر آنچه نام دین داشت، به کار بستند و با ترویج “نژاد گرایی” و شعار مبارزه با “استعمار مذهبی”، “خرافه پرستی” و … در تخریب و تقبیح همه جانبه چهره دین و دینداران تلاش کرده اند.
    آنان پس از حضور امریکا در افغانستان، به کاروان لائیک های همکار “سازمان تبشیری” فعال مسیحی پیوستند. جریانی که در گذشته و حال، حلقه قدرتمند را در درون احزاب هزاره‌گی، تشکیل داده اند و هم اکنون به صورت حلقات”سایه” مدیریت احزاب نو ظهور، لیدرها و حرکت ها را به عهده دارند. تا جایی که برخی از لیدرهای غیر عضو یا اعضای این جریان شده اند یا اسیران این جریان هستند.
    در حال حاضر جریان لائیک- مسیحی نوین در افغانستان یا همان “مائویست” های دیروزی که به لحاظ فکری جیره خوار “مائوتسونگ” و به لحاظ مالی “چینی” بودند و مصرانه منشور “مائویستی- کمونیستی” را در فضای فکری، فرهنگی و سیاسی عملیاتی می‌کردند. اینک همانها با همان اهداف دین ستیزانه و در تداوم همان عناد عریان با دین، به کمک مالی ” سازمان های تبشیری” و حمایت حامیان “معلوم الحال” پروژه های “دین زدایانه” را تداوم می‌بخشند.
    جریانی که در گذشته های نزدیک، طبقه بی تابلو و حتی با ظاهر گمراه کننده بودند، به همین دلیل شناسایی آنها برای “عوام جامعه” ناممکن و برای “نخبگان و آگاهان” به سختی امکان پذیر بود.
    اما خوشبختانه در شرایط فعلی با شاخصه چون “حمله” به دین”، “تقبیح آموزه ها، مظاهر و مبانی دین”، معرفی کردن اسلام به عنوان “دین خشونت”، “دین تبعیض”، “ناقض حقوق بشر”، ” ضد زن”، “طالبانی” و…. با عبارات و تعابیر گوناگون و روش های مستقیم و غیر مستقیم در رسانه ها در قالب سخنرانی، مصاحبه، مقاله و… عرضه می‌شود، به راحتی قابل تشخیص اند.
    دین داران به خوبی می‌توانند، آنها را بشناسند و از چنین افراد و احزابی دوری گزیده آنها را طرد کنند تا دیگر مجال به کاربستن شعار ها و شیوه های دیگر برای اهداف دین ستیزانه آنها باقی نماند.
    اسدالله محمدی

  • حیدری 31 ثور 1390 13:19

    جز اظهار تاسف می توان چیزی گفت !
    متاسفانه تعدادی مسلمان نما و به نام دین حرکاتی انجام می دهند که کیان اسلام و تشیع را به خطر می اندازند.از اینگونه افراد انتظاری نیست چون اعتقادی نداشته اند که بخواهند به آن پایبند باشند ، اینان تا توانسته اند از اسلام سوءاستفاده کرده اند، اما جای تعجب از علماء ، ریش سفیدان ، بزرگان قوم ، سیاستمداران ،روشنفکران و دانشگاهیان است که می بینند و دم بر نمی آورند جرا مراجعی مانند آقای محقق کابلی بیانیه ای نمی دهند؟ چرا معاون دوم دولت افغانستان که به نام تشیع ، امتیاز این مردم را به یدک می کشد حرفی نمی زند ، جرا شیران خانه و روباهان صحرا رخی از خود نشان نمی دهند ؟
    خودم جواب میدهم چون اینهایی که گفتم اهل جواب نیستند، اهل معامله اند و زرق و برق دنیا چشم بصیرت شان را کور کرده است همانند عمر سعد که حکومت بر گندم زارهای طلایی ری او را در مقابل حجت خدا قرار داد و ننگ و بی حرمتی را ابدی ساخت. حالا ادامه اسمش هر چه که میخواهد باشد آیت الله ، معاونت دوم ، نماینده پارلمان ، رهبر حزب و یا منافق !
    هذا لیس اول قاروره قد کسر فی الاسلام

  • عثمانی 31 ثور 1390 13:31

    مخاطبین محترم : السلام علیکم ورحمه الله و برکاته
    در هیچ مذهبی از اسلام فکر نمیکنم بتوان توجیهی برای جایگزینی نام پیغمبر عظیم الشان با افراد دیگر و لو محترم را پیدا کرد . افرادی که چنین پلان هایی دارند هیچگونه بویی از اسلام نبرده اند.

  • غلام علی سالار ترکمنی 1 جوزا 1390 8:05

    برادر عثمانی درست گفته اید در هیچ یک از مذاهب اسلامی توجیهی جایگزینی نام پیغمبر عظیم الشان با افراد دیگر نمی توان یافت اما به گفته محمدی صاحب در مسلک مائویزم و …. شاید یا حتما هست زیرا کمونیسم به صورت کل “دین را افیون توده ها” میدانست و اینان نیز مذهب را . شاید برای اینکه خلاصی از دین پیدا کنند، با هرچه مظهر آن است و نام آن برخود دارد، یورش می برند.

  • سيدعباس حسيني 2 جوزا 1390 5:48

    آقاي خليلي و محقق بايد بدانند كه تاوان اين كارشان را روزي خواهند داد. شايد تا به حال فكر نكرده باشند كه چرا از همه طرف مشكلات به سراغشان مي آيد و درد و مريضي كم كم جانشان را فرا ميگيرد بايد بفهمند كه با اين كارشان به هرجاي دنيا كه بروند بازهم خوب نمي شوند. ان شاالله خود حضرت خاتم الانبياء (ص) جواب اين كارشان را بدهد.