نمایش نوار ابزار

سومین نمايشگاه بزرگ بهار قرآن در کابل برگزار شد

شنبه 22 اسد 1390

  سومین نمايشگاه بزرگ بهار قرآن در سه بخش، قرآني، نشرات و هنري، با حضور قاریان مطرح کشور، ناشران قرآنی، و هنرمندان و مراکز هنرهای اسلامی افغانستان به مدت یک هفته از 15 تا 22 اسد سال روان در مجتمع علمی، فرهنگي خاتم الانبياء(ص) واقع  دشت برچي در غرب كابل برگزارمی شود.

 اولین نمایشگاه بزرگ بهار قرآن سال 11388 به ابتکار و مدیریت حجت الاسلام والمسلمین حاج سید حسن فاضل زاده در مجتمع علمی، فرهنگی خاتم الانبیاء(ص) با  هدف آشنايي جامعه اسلامی با معارف قرآني برگزار گردیده بود. سال های گذشته اولین و دومین نمايشگاه بزرگ بهار قرآن، با ایجاد غرفه های ناشران، مراکز علمی ـ فرهنگی و  مركز آموزشي علوم قرآني با ارايه شيوه هاي نوين آموزشي نزدیک پنج هزار جلد انواع كتاب هاي علوم اسلامي و قرآنی با رسم الخط هاي مختلف و كارگاهای هنري با ارائه آثار هنري اسلامي شامل خوشنويسي، حكاكي، فيروزه كاري، معرق و نقاشي داخلي و خارجي اشتراك نموده بودند که با استقبال هزاران تن از باشنده گان کابل و علاقمندان علوم قرآنی روبرو گردید.

  همچنین امسال نیز سومین نمايشگاه بزرگ بهار قرآن 16 اسد  با حضور علماء، مسئولين بلند پايه ، و فرهنگيان در مجتمع  علمی، فرهنگي خاتم الانبياء(ص)  و اقع در غرب کابل افتتاح گرديد. امسال نیز این نمايشگاه  در سه بخش، قرآني، انتشاراتي و هنري، با حضور ناشران قرآنی، و هنرمندان  با تلاش و مسئولیت اجرایی جناب آقایان؛ محسنی و داکتر حسنیی از موسسه فرهنگی صبح امید و سرمحقق عبدالباری راشد رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه سومين نمايشگاه بهار قرآن، 15 ناشر قرآني، دارالقرآن ها و دست اندركاران صنعت چاپ كتاب آثار ديني در قالب افزون بر 30 غرفه درمجتمع علمی، فرهنگی خاتم الانبيا(ص) به مدت یک هفته آغاز به كار نمود.

سر محقق عبدالباري راشد رئيس اكادمي علوم افغانستان و رئيس ستاد برگزاري اين نمايشگاه در روز افتتاح سومین نمایشگاه بزرگ بهار قرآن گفت: خداوند تعالي يكي از فضليت هاي ماه مبارك رمضان را نزول قرآن عظيم الشان به عنوان آخرين انقلاب علمي، فرهنگي و ديني از جانب آسمان به كره اي زمين اعلام مي كند يعني فضيلت اين ماه در پهلوي ساير فضيلت ها نزول قرآن در چنين ماه بزرگ مي باشد.

آقاي راشد افزود كه خداوند در رابطه به عظمت قرآن عظيم الشان مي فرمايد: يكي از عظمت هاي قرآن هدايت بشريت است و همچنان نشانه هاي است براي تفكيك حق از باطل كه بدون شك تفكيك حق از باطل از جمله معضلات در طول تاريخ بشري مي باشد از زمان آدم(ع) تا آخرين انسان روي زمين اين مشكلات باقي خواهد بود.

به گفته وي، در بين 6 ميليارد انسان كه اكثريت آنها هدايت ناشده اند و از هدايت محروم اند، تنها كتابي كه هدايت بشريت را تضمين مي نمايد، قرآن عظيم الشآن است و اين كتاب با اين همه عظمت براي همه بشريت راه تفكيك حق از باطل را اعلام مي دارد.

رييس اكادمي علوم افغانستان هدف از افتتاح نمايشگاه بهار قرآن را در راستاي دعوت الهي، مبارزه با باطل، خدمت به اعتلاي كلمه الله و تنوير افكار عامه مخصوصا مقابله با هجوم فرهنگي دشمنان انسانيت و اسلام در شرايط فعلي افغانستان دانست.

آقاي راشد افرود: در اين نمايشگاه برنامه هاي وسيعي همچون مسابقات قرآني، محصولات قرآني، موارد مرتبط با قرآن به نمايش گذاشته شده است.

به گفته وي، اين نمايشگاه با هدف آشنايي مردم با آثار هنري، نوشتاري و فرهنگ اسلامي و قرآني و ارايه آثار هنري اسلامي و قرآني شامل خوشنويسي، حكاكي، فيروزه كاري، معرق، شيوه هاي جديد تدريس و آموزش قرآن مجيد به صورت صوتي و تصويري و چاپي، نرم افزارهاي اسلامي و قرآني و انواع كتاب در رشته هاي مختلف علوم اسلامي با حضور ناشران داخلي و خارجي برگزار گرديده است.

در همين حال حاجي محمد محقق نماينده مردم در شوراي ملي، طي سخنراني در رابطه به افتتاح نمايشگاه بزرگ بهار قرآن و فضليت قرآن و عظمت ماه رمضان گفت: در اين ماه پر فيض الهي واقعاً نياز به چنين تحركاتي فرهنگي و تدوير نمايشگاه ها در افغانستان داريم.

آقاي محقق در رابطه به عظمت قرآن عظيم الشان اشاره نموده گفت: قرآن كتابي است كه براي رهنمايي تمام بشريت از جانب خداوند بواسطه امين وحي نازل كرديده است.

وي افزود: قرآن رهنماي يگانگي انسان هاست و براي وحدت و يگانگي بشريت نازل گرديده است.

همچنين آقاي سید سعید سيدين معاون سفارت جمهوري اسلامي ايران در كابل، در رابطه به فضيلت ماه مبارك رمضان و عظمت نزول قرآن در اين ماه پر بركت گفت: ماه رمضان ماه شناخت و بهره برداري مسلمين از اين ماه بزرگ مي باشد.

سيدين افزود: ماه رمضان تجلي گاه قرآن و ماه انس با قرآن است، قرآن روح ماه رمضان و قلب ماه رمضان مي باشد.

سيدعبدالقيوم سجادي نماينده مردم ولايت غزني در شوراي ملي نيز درباره عظمت قرآن و فضيلت ماه مبارك رمضان صحبت كرد و گفت: قرآن كتابي است براي هدايت، رهنماي و نشانه هاي هدايت و در برگيرنده تفكيك حق از باطل است.

آقاي سجادي، ديدگاه مستشرقين غربي را در رابطه قرآن گفت: مستشرقين غربي قرآن را براي هدايت اخروي مي دانند.

اين نماينده مردم در شوراي ملي اظهار داشت: قرآن كتابي است كه هدايت در بعد دنيوي و اخروي را براي بشريت دارد، قرآن آئين نامه زندگي براي انسانها است و اين كتاب قرآن معياري است براي جدايي حق از باطل.

    در پایان حجت الاسلام والمسلمین سیدحسن فاضل زاده،‌ مسئول پروزه بزرگ خاتم الانبیاء(ص) قبل از دعائیه با اشاره به محوريت قرآن کریم اظهار داشت: هدف از نزول قرآن و ارائه برنامه آسمانی آن هدايت نوع بشر در زمين است، اين هدايت در واقع حركت از سوی ظلمات به سوی نور است و از نظر ماهيت فراتر از آن چيزی است كه در ذهن بشر امروز جای گرفته است و تمام انواع خودپرستی‌ها و هواپرستی‌های آنان را شامل می‌شود.

وی ادامه داد: شايسته است در ماه نزول قرآن مسلمانان و قرآن‌پژرهان و مفسران قرآن كريم از اصل بنيادی تفكر و تعقل در معنای آيات الهی غافل نشوند و با درك معنای حقيقی هدايت در كلام قرآن سعی كنند آن را در زندگی خويش نهادينه كنند.

مطالب مشابه