نمایش نوار ابزار

عاشورای امسال در افغانستان و جهان؛ مظهرشکوه، وحدت و امنیت

پنج‌شنبه 29 اکتبر 2015

محرم نخستین ماه از ماههاى دوازده گانه هجری قمرى هست و علّت نامگذارى این ماه به محرّم، آن بوده که در ایّام جاهلیّت، جنگ در این ماه را حرام مى دانستند و امّا بنى امیّه با ریختن خون سیّد الشهداءعلیه السلام در این ماه و پدید آوردن حادثه کربلا احترام ماه حرام را نگه نداشتند و چنانچه حضرت امام رضاعلیه السلام فرمود: در جاهلیّت، حرمت این ماه نگاه داشته مى شد و در آن نمى جنگیدند، ولى در این ماه، خونهاى ما را ریختند و حرمت ما را شکستند و فرزندان ما را اسیر کردند و خیمه‏ها را آتش زدند و غارت کردند و حرمت پیامبرصلی الله علیه و آله را در باره ذرّیه أش رعایت نکردند.

روز اوّل محرّم را اوّل سال هجری قمرى قرار داده و دوّم محرّم الحرام سال ۶۱ هجرى قمری، کاروان اباعبداللّه الحسین علیه السلام وارد کربلا شد، از همان روز به تدریج بر سپاه کوفیان که آن حضرت را محاصره کرده بودند افزوده شد. روزنهم ماه محرم «تاسوعا» نام دارد و روز دهم آن «عاشورا» روز شهادت امام حسین علیه السلام و یاران و فرزندانش و یاد آور حادثه کربلا و عاشوراست که فرا رسیدن آن دل ها را پُر از غم مى سازد و پیروان و شیفتگان امام سیدالشهداء علیه السلام از اوّل محرّم، محافل و مجالسى را سیاهپوش کرده، به یاد آن امام شهید به عزا دارى مى پردازند.

محرم و عاشورا در فرهنگ اسلامی مجموعه‌ای از تاریخ و حماسه‌های بی‌نظیر و فصل شکفتن لاله‌های مقاومت خونین اسلام و سرآغاز زوال حاکمیت های فاسد است.

محرم در فرهنگ اسلامی یک تاریخ زنده، یک انقلاب خونین، یک مظلومیت آشکار و یک مجموعه ای از حماسه های بی نظیر است.

محرم ماه خداست، ماهی که خون فرزند رسول خاتم صلی الله علیه و آله بر زمین ریخت و بهترین بندگان خدا در دست بدترین موجودات زمینی به شهادت رسید و نیزماه محرم سرآغاز زوال حاکمیت های فاسد است.

آیین عزاداری سید و سالار شهیدان، امام حسین علیه السلام و یاران با وفای ایشان روز شنبه دهم محرم ۱۴۳۷ هجری قمری در جای جای جهان و افغانستان با حضور پر شور پیروان راه امام حسین علیه السلام و سایر شهدای کربلا در مساجد، تکایا و دیگر مراکز دینی با شکوه برگزار شد.

آیینی که مرز مذاهب و ادیان را درنوردیده، شیعه و سنی، مسلمان و مسیحی و پیروان ادیان و مذاهب در کشور های مختلف جهان نیز مراسم های گوناگون عزاداری با شکوه خاصی برگزار و در سوگ بزرگ مردان آزاده ی دشت کربلا، جهان را به آزادگی و عزت دعوت کردند و سراسر دنیا ظهر عاشورا به یاد امام حسین علیه السلام در میادین اصلی شهرها نماز ظهر عاشورا خواندند و بار دیگر انزار و تنفر خود را از وابستگی به دنیا نشان داده و بر پایبندی به آرمان های سیدالشهدا و حرکت در مسیر آموزه های ایشان و ادامه راه آن حضرت تاکید کردند.
مراسم عزاداری امسال در کشورهای اسلامی همانند؛ عراق، لبنان، ایران، افغانستان، پاکستان، هند، سوریه، مصر، عربستان، بحرین، ترکیه، چین، جوپان و دیگر کشورهای آسیایی و آفریقایی و… با حضور دولت مردان آیین عاشورایی را بجا آوردند.

در کشور عراق عزاداران حسینی در صفوف بهم فشرده در مسیرهای منتهی به کربلا، حرم سیدالشهدا حضور پرشوری دارند که زایران امام حسین علیه السلام محدود به پیروان اهل بیت علیهم السلام نمی شوند، و شهر مقدس کربلا امسال هم شاهد حضور عزادارانی از طوایف و پیروان ادیان و مذاهب مختلف مراسم عاشورایی بودند و به نقل از شبکه العالم، در مراسم محرم امسال هم هیاتهایی از صابئی ها و مسیحی ها نیز از کشورهای مختلف به کربلا آمده و بر اساس گزارش منابع رسمی مراسم عاشورای امسال بزرگ تر و با شکوه تر از سال های گذشته بوده است. با ورود میلیون ها زائر از بیش از پنجاه کشور جهان به کربلای معلی، مراسم و آیین های مختلف عزاداری بر سید و سالار شهیدان، با شکوه هر چه تمام تر در این شهر مقدس برگزار شد و مقامات رسمی شهر مقدس کربلا اعلام کردند که بیش از نُه میلیون زائر برای شرکت در عزاداری روز عاشورا وارد این شهر مقدس کربلا شدند.

از سوی دیگر، صباح عطائی، نویسنده و فعال رسانه ای عراقی، گفت: در مراسم عاشورای امسال میلیون ها زائر با حضور در کربلای معلا امپریالیسم، صهیونیسم و آمریکای سازنده داعش را – که بیداری اسلامی و وحدت اسلامی را هدف قرار داده است – به چالش کشیده اند.
همچنین مراسم عزاداری در کشورهای غربی و اروپایی همانند؛ امریکا، انگلیستان، استرلیا، آلمان، هالند، فرانسه و… جمعیت کثیری ملیت های مختلف مسلمانان در روز عاشورا با برگزاری مراسم سوگواری و عزاداری، عشق وارادت قلبی خود به اهل بیت عصمت وطهارت علیهم السلام و شعور اسلامی در حفظ شعائر اسلامی را به نمایش گذاشتند.
ملت مسلمان افغانستان نیز همگام با امت اسلامی از ایام محرم الحرام و حادثه کربلا و روز عاشورا تجلیل به عمل آوردند و همزمان با آغاز ماه محرم الحرام و مراسم عزاداری شهدای کربلاء، سراسر افغانستان به خصوص شهر کابل پایتخت سیاه پوش شده و عزا داران حسینی همزمان با فرا رسیدن ایام سوگواری در افغانستان اعم از شیعه و سنی با شرکت در مجالس عزاداری سرور و سالار شهیدان حضرت امام حسین علیه السلام نواده رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله، آن را گرامی داشتند. مساجد، تکایا و دیگر مراکز دینی، کوچه و جاده های شهر کابل سیاه پوش و بر سر هر سرک و چهار راهی های بزرگ، طاق های محرمی پوشیده از پرچم و پارچه های سیاه و شعارهای اسلامی و نیز سقاخانه هایی که با دادن شربت و چای از مردم و عزاداران حسینی پذیرایی می کردند و اکثر مساجد و تکایای شهر کابل، مخصوصا حوزه علمیه زینبیه سلام علیها، امسال با حضور حضرت آیت الله سید حسین ساجدی شکوهی دیگری داشت و بعد از نماز مغرب و عشاء پذیرای سیل جمعیت عزاداران حسینی بود و مراسم با نوحه و روضه خوانی مداحان اهل بیت علیهم السلام و سخنرانی اهل منبر و تبلیغ، مخصوصا سخنرانی حافظ و مفسر قرآن کریم، استاد حوزات علمیه مشهد و افغانستان حضرت آیت الله ساجدی همراه بود.

مردم افغانستان در این ماه از نشر موسیقی در منازل، مغازه ها و بازار خودداری می کنند و به جای آن، نوحه خوانی، منقبت و سخنرانی از کوچه و بازار و مساجد و تکایا شنیده می شود و اکثر تلویزیون ها و رادیوها برنامه های عادی خود را قطع کرده و به نشر میزگردهایی با شرکت علمای شیعه و سنی در مورد واقعه کربلا، پخش مستقیم مراسم عزاداری از شهرهای کربلا و نجف کشور عراق، فیلم های مستند و برنامه های محرم و عاشورا می پردازند.

قبل از حدود شش دهه، تجلیل از سالروز شهادت سرور آزادگان حضرت امام حسین علیه السلام در پایتخت و نقاط مختلف افغانستان به دلیل خوف از حاکمان وقت مراسم سوگواری مخفیانه برگزار می‌گردید. اما پس از ارشاد و تبلیغ روشنگرانه عالمان دینی به خصوص فقیه بیدارگر، حضرت آیت الله العظمی حجت کابلی رحمه الله و با تأسیس بنای تکیه خانه عمومی چنداول مراسم سوگواری اباعبدالله الحسین علیه السلام به صورت علنی و رسمی برگزار شد و شاه آن وقت در روز عاشورا با برخی از اعضاء کابینه در تکیه خانه عمومی چنداول و دوران جمهوریت گاها به مسجد جامع و مدرسه علمیه محمدیه آیت الله العظمی شهید واعظ رحمه الله شرکت می‌نمودند.

با آغاز جهاد و روی کار آمدن دولت اسلامی در این سرزمین باعث گردید تا مسلمانان شیعه و سنی با عاشورا آشنائی بیشتر پیدا نمایند و هر سال نسبت به گذشته، سالروز شهادت حضرت حسین ابن علی علیه السلام و یاران فداکارش در کابل و دیگر ولایات افغانستان با حضور وسیع مردم هرچه با شکوه‌تر برگزار ‌گردد و نسبت به سال‌های قبل از نظم و تدابیر بهتری برخوردار ‌باشد و به همین منظور پس از تشکیل نظام جمهوری اسلامی در افغانستان اعضای کابینه با برنامه ریزی توسط ریاست جمهوری، هرکدام بطور جداگانه دریکی از مساجد و یا تکایای شهرکابل موظف و پیرامون نهضت و قیام امام حسین علیه السلام سخنرانی می نمایند و با همین شیوه مقامات حکومتی در دیگر ولایات افغانستان نیز در روزهای عاشورا در مراسم سوگواری حضور پیدا می‌نمایند.

از سال ۱۳۸۵ بدینسو، همه ساله محافل با شکوهی از سوی شورای اخوت اسلامی با حضور شخصیت های برجسته این کشور در یکی از مساجد مهم شهر کابل برگزار و همه ساله شورای اخوت اسلامی، شورای علمای شیعه و شورای ائمه مساجد و تکایای شهر کابل و دیگر نهادهای دینی و فرهنگی قبل از فرا رسیدن ماه محرم، با صدور دستورالعمل و منشوری در قبال مسئولیت پذیری علماء، دسته های عزاداری و رسانه های جمعی توصیه های شان را بیان می دارند و برای هر چه بهتر برگزار شدن مراسم سوگواری ایام محرم، هرساله کمیسیونی از سوی شورای علمای شیعه و شورای اخوت اسلامی در هماهنگی با مسئولین وزارت خانه های دفاع ملی، امور داخله، امنیت ملی، نماینده ریاست جمهوری و آیساف تشکیل می شود.

در این چند سال اخیر حکومت با تدابیر ویژه امنیتی سهم گرفته و با حضور و استقبال شخصیت های فرهیخته علمی، سیاسی و حکومتی، نمایندگان مجلس سنا و پارلمان و صدها تن از اقشار مختلف مردم مسلمان سنی و شیعه از عاشورا تجلیل به عمل می آورند.

مراسم عزاداری معمولا از اول محرم شروع می شود و هر چه به روز عاشورا نزدیکتر می شود، بر جمعیت سوگوار افزوده می گردد. هفتمین روز ماه محرم مصادف با تحریم و بستن آب نهر علقمه بر اهل بیت رسول الله صلی الله علیه و آله در دشت کربلا در سال ۶۱ هجری می باشد و گفته می شود از این روز به بعد حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام سردار لشکر امام حسین علیه السلام به صفوف دشمن حمله برده و به اهل بیت امام و زنان و اطفال، آب می رساند.

مردم افغانستان بر این عقیده اند که هیچ کسی از درگاه حضرت ابوالفضل العباس باب الحوایج برای برآورده شدن حاجت هایشان نا امید بر نمی گردد و به همین مناسبت روز هفتم به روز عَلمَ کَشی معروف است، و عزاداران علم ابوالفضل العباس علیه السلام را از مکان دایمی آن به تکیه خانه، مسجد یا محل عزاداری، طی مراسم خاص سینه زنی جابجا نموده و شب سیزدهم آن را برمی گردانند.

کسانی که نذر یا خیراتی دارند، به مساجد و تکایا یا هیأت های عزاداری مراجعه و نذرشان را می دهند، تا در هر چه بهتر برگزار شدن مراسم عزاداری، کمک کرده باشند.

روز عاشورا در افغانستان تعطیل رسمی است و رئیس جمهور و سایر مقامات دولتی با اشتراک در مجالس عزاداری، همراه با دیگر عزاداران به تجلیل از شهدای کربلاء می پردازند.

همه ساله رئیس جمهور کشور، رئیس پارلمان، وزراء و سایر مقامات دولتی با اشتراک در مجالس مختلف عزداری حسینی شرکت نموده، به سخنرانی درباره واقعه عاشورا، و شخصیت امام حسین علیه السلام می پردازند و ظهر عاشورا، در اغلب مساجد و تکایا و خانه های روضه خوانی، با دادن نذر که معمولا گوشت کوچه و یا برنج و قورمه… است از عزاداران و دسته های سینه زنی پذیرایی می کنند.

امسال نیز حضور پرشور و صمیمانه مقام های ارشد دولتی زانو به زانوی هزاران عزادار حسینی، نمایش تحسین برانگیز از وحدت شیعه و سنی در این روز بزرگ و عملکرد خیره کننده و قابل ستایش نیروهای غیور امنیتی برای تامین امنیت این روز، به عاشورا در سراسر افغانستان به ویژه کابل پایتخت، شکوه و عظمتی شایسته این روز بزرگ و در خور شأن و مقام شامخ و ارزنده سرور شهیدان امام حسین علیه السلام بخشید.

هرچند ظهر روز جمعه(۱۷ میزان ۱۳۹۴ خورشیدی) در آستانه ماه محرم پس از اقامه نماز جماعت با انفجار چند بمب مناطیسی در تکیه خانه عمومی چنداول یک کشته و سه زخمی برجای گذاشت، هرچند گمان زنی ها دست داشتن در این انفجار افراد حسود بود، از آنجاییکه این حمله را داعش به عهده گرفت، ممکن داعش با عده ای از کوردلان منافق هماهنگی صورت گرفته باشد.

دومین انفجار در شرق کابل پس از اداء نماز جمعه مورخ ۲۴/۷/۱۳۹۴ خورشیدی بر اثر انفجار بمب چسپی همزمان با خاتمه یافتن نماز عبادی وسیاسی جمعه به در وازه وردی و خروجی محل برگزاری نماز جمعه شرق کابل به امامت آیت الله شیخ نقی افشار به وقوع پیوست و بحمدالله از نمازگزاران و عابرین زخمی و تلفات نداشته است.

مراسم عاشورای حسینی امسال در سراسر افغانستان در میان تدابیر شدید امنیتی و با حضور وسیع و پرشورتر از هر سال مردم در مساجد، تکایا و حسینیه ها برگزار نمودند.

امسال صدها هزار تن از عاشقان و عزاداران سرور شهیدان حضرت امام حسین علیه السلام و اولاد و انصارش، در سراسر کشور حتی در نا امن ترین مناطق، روز شنبه را به عنوان دهم محرم الحرام و روز شهادت حضرت امام حسین علیه السلام و اولاد و یارانش در کربلا، گرامی داشتند و با شرکت عظیم و خیره کننده خویش، به نوحه خوانی و سینه زنی و عزاداری و سخنرانی پیرامون شخصیت، اهداف و نتایج انقلاب امام حسین علیه السلام پرداختند.
این مراسم در سراسر افغانستان در آرامش و امنیت کامل برگزار شد و جمعیت عزادار نسبت به رشادت ها و جانفشانی های میهن اسلامی هزاران نیروی امنیتی در سراسر کشور به ویژه کابل؛ پایتخت، ابراز سپاس و امتنان کردند و از عملکرد شایسته نیروهای امنیتی تمجید و ستایش به عمل آوردند.
در کنار شیعیان، هزاران تن از خواهران و برادران اهل سنت نیز در این روز در مساجد و حسینیه ها شرکت کردند و جمعیت عزادار را در سوگ شهادت نواده گرامی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله، همراهی نمودند، به مردم خیرات دادند و در مساجد، ادارات و محل کار شان ختم قرآن برگزار کردند و به توزیع نذر اقدام‌ کردند.
در کنار مراسم عزاداری در همه شهرهای بزرگ کشور، مردم به اهدای خون اقدام کردند و علمای دینی در منابر و خطابه های خویش علاوه بر قدر دانی از تلاش نهادهای امنیتی کشور و مردم را نیز در زمینه سازی تامین امنیت تشویق کردند.

مراسم عزادارای عاشورا روز شنبه با حضور گسترده مردم مسلمان افغانستان برگزار شد و هزاران نفر از مسلمانان افغانستان اعم از شیعه و سنی با تشکیل دسته های عزاداری به زیارتگاه ها و اماکن مقدس رفتند و به سوگ شهادت حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام و یاران با وفایش نشستند. علما و خطیبان در مراسم  با اشاره به اهداف و پیام های عاشورا، بر ضرورت الگوگیری جامعه بشریت به ویژه مسلمانان جهان از قیام حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام تاکید کردند و عاشورا را یک نهضت آزادیبخش جهانیان دانستند. تقویت وحدت مذاهب اسلامی از جمله شیعه و سنی از مواردی بود که در این روز علما و خطبای مساجد و تکایای کابل بر آن تاکید کردند.
روز عاشورا همچنین با حضور مقامات عالیرتبه دولتی در مساجد و تکایای مختلف کابل، با شکوه و دلگرمی بیشتر مردم، همراه شد و نمونه ای عالی از همزیستی دینی همه طیف ها، طبقات و گرایش های مذهبی مردم افغانستان را در قالب ایمان دینی و عشق به اهلبیت پیامیر اسلام صلی الله علیه و آله به نمایش گذاشت.
محمد اشرف غنی؛ رئیس جمهور هم در پیامی به این مناسبت گفت که نهضت عاشورا به صورت واضح این درس را به بشریت می‌دهد که زندگی با ظلم، خودش مرگ است.
رئیس جمهورر گفت که دولت افغانستان متعهد به دفاع از حریم عاشورا است و سنت دیرینه و کهن عزاداری را به بهترین شکل و عقلانی ترین سیمای آن احیا می‌نماید.
او از مردم افغانستان تقاضا کرد که از هرنوع هتک حرمت به عاشورا بپرهیزند و از عزاداران و دسته‌های عزاداری نیز خواست که با «سالم ترین شیوه عزاداری،‌ از این انقلاب تاریخی اسلام پاسداری کنند و به امنیت مردم صدمه نزنند.»
رییس جمهور بر برپایی و پاسداشت سنت برگزاری مراسم عاشورا نیز نشان می دهد که افغانستان و دولت آن، نسبت به بسیاری از دولت های خودکامه و بیدادگر حاکم بر جوامع اسلامی، پیشروتر، مترقی تر و متمدن تر است و نسبت به حقوق انسانی و اسلامی ملت خود، احترام می گزارد و آن را پاس می دارد. در حالی که در برخی کشورهای به اصطلاح اسلامی، مسلمانان، از حق برگزاری عاشورا محروم شدند و این روز را در سکوت و فقدان آزادی سپری کردند و این عمیقا مایه تاسف بود.
رییس جمهور غنی همچنین در جریان سخنرانی اش در شهرک امید سبز کابل گفت: افغان ها در طول تاریخ، درس ایستادگی و عزت را از حسین ابن علی فراگرفته اند و در جریان مبارزات شان، از این الگو استفاده کرده اند، وقتی انگلیسی ها در جنگ کابل در همین شیرپور محاصره شدند روز عاشورا بود. افغان ها بدون هراس از گلوله حمله می کردند و دشمنان را نابود می کردند. جنرال انگلیسی که به تاریخ اسلام آگاهی داشت گفت: اینها فرزندان حقیقی امام حسین هستند.
اشرف غنی تصریح کرد که امام حسین متعلق به جهان اسلام است؛ اما پیام ایشان یک پیام جهانی است که برای بیدارگری مردم تمام دنیا می تواند الگو باشد. عاشورا ابعاد گسترده انسانی و سیاسی و فرهنگی دارد و پس از گذشت ۱۴۰۰ سال از این واقعه، هنوز برای نسل های جدید و تازه تر هم پیام روشن و ارزنده دارد.
به گفته وی، عاشورا نقطه وفاق ملی در افغانستان است و برخلاف دیگر کشورها که نقطه انحطاط و جدایی محسوب می شود، عاشورا زمینه وصل و وحدت ملی را در کشور فراهم کرده است.
رییس جمهور اظهار داشت که افغانستان در شرایط حساسی قرار دارد و باید مردم از ایستادگی و ایثار حضرت امام حسین الگو گرفته و به موفقیت برسند. ما وظیفه داریم که از افراطیت جلوگیری کنیم و با تشتت به مبارزه برخیزیم.
او از مردم خواست که با کنترل احساسات شان، برنامه عملی امام حسین را پیاده کنند تا بتوان به سمت یک نظام عدالت پیشه حرکت کرد و از مشکلات کنونی دور شد.
رییس جمهور در آخر به روان پاک شهدای کربلا و شهدای ارتش و پولیس ملی صلوات فرستاد و مردم را به حمایت از نظام و سربازان کشور تشویق کرد.
در این مراسم بر علاوه رئیس جمهوری اسلامی افغانستان، محمد سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری، احمد ضیا مسعود نماینده فوق العاده رئیس جمهور در امور اصلاحات و حکومت داری خوب، محمد حنیف اتمر مشاور امنیت ملی و شماری از وزرای کابینه و اعضای شورای ملی نیز حضور داشتند.

همچنین مراسم عاشورای حسینی در مسجد جامع و مدرسه علمیه خاتم النبیین صلی الله علیه و آله با حضور هزاران نفر از شیفتگان خاندان رسالت، با حضور رئیس اجرایی حکومت وحدت ملی، سرپرست وزارت دفاع ملی و دیگر مقامات حکومتی و اعضای شورای ملی و سنا، رهبران جهادی شرکت نمودند.

حضرت آیت الله ساجدی با استفاده از آیات کلام نوربخش الهی و روایات پیامبر گرامی اسلام صلی علیه و آله از منابع معتبر شیعه و سنی فضائل امام حسین علیه السلام بیان فرموده و تاکید نمود: تجلیل از روز عاشورا و رهبر این حماسه و انقلاب عظیم که تا ابد باقی خواهد ماند، وظیفه ماست که راه و روش و اهداف و شخصیت حضرت امام حسین علیه السلام را بشناسیم.

موسس حوزه علمیه حضرت قائم عجل الله تعالی فرجه الشریف و مدرسه علمیه زینبیه سلام الله علیها در بخش دیگر از سخنان خویش در مورد عظمت سیدالشهداء علیه السلام افزود: بدون استثنا عظمت امام حسین علیه السلام در منابع معتبر شیعه و سنی نقل شده و امام حسین علیه به مدت ۷ سال در آغوش پیامبر بزرگ اسلام صلی الله علیه و آله تربیت یافت که در این ۷ سال، آنقدر حضرت سفارش او و برادرش امام حسن علیه السلام را به مردم کرد که کتابهای سنی و شیعه پر است از فضایل و مناقب این دو بزرگوار. چنانچه پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: «الحسن و الحسین سیدی شباب اهل الجنه» ، یعنی حسن و حسین دو آقای جوانان اهل بهشتند.

در جای دیگر این عالم دینی اضافه کرد: گروه بسیاری از محدثین نامدار اهل سنت روایت کردند که پیغمبراسلام صلی الله علیه و آله بیرون آمد در حالی که حسن و حسین با او بودند، امام حسن علیه السلام بر یک دوش آن حضرت وامام حسین علیه السلام بر دوش دیگر بود. یکبار حسن را می بوسید و بار دیگر حسین را، تا به ما رسید، فرمود: «من احب الحسن و الحسین فقد احبنی و من ابغضهما فقد ابغضنی» هر کس حسن و حسین را دوست بدارد، همانا مرا دوست داشته و هر کس آنها را دشمن بدارد، پس البته مرا دشمن داشته است. وقتی ما از امام حسین علیه السلام تجلیل می کنیم، بدون شک که پیامبراسلام صلی الله علیه و آله ما را دوست دارد.

آیت الله ساجدی در مورد امر به معروف و اهمیت قیام امام حسین گفت: این فریضه ای الهی چه اندازه اهمیت دارد که امام حسین علیه السلام علت قیام خود را امر به معروف می داند و نباید ما آن را فراموش کنیم که در آیات قرآن کریم نیز به این موضوع تاکید شده، امر به معروف و نهی از منکر همگانی است و مهم تر اینکه دولت اسلامی وظیفه دارد امر به معروف و نهی از منکر را در جامعه عملی بسازند و نیز دولت و ملت مسلمان افغانستان توجه داشته باشند و دقت کنند در صحبت ها و تصمیم گیرهای شان مبادا حقوق مجاهدین واقعی پایمال شود و آن اخلاص که مجاهدین در عصر جهاد داشتند، مفت و ارزان این حکومت اسلامی بدست نیامده و از زحمات آن ها بوده و نباید بخاطر تخلف برخی ها، مجاهدین و رزمندگان را زیر سئوال برد، امروز عده ای هستند که زبان شان به اعتراض گشوده و جهاد را زیر سئوال می برند و از طرف دیگر حکومت اسلامی دارای قانون اساسی که به ارزشها تاکید شده وظایف شان بعنوان حکومت اسلامی سنگین است و چرا زمینه برگزاری سمنیار و تجلیل از ارزشهای دینی را در برنامه های شان، مخصوصا در رسانه های جمعی احساس مسئولیت نمی کنند و امام حسین علیه السلام نیز در زمان خودش مواجه با منکر بود و در میان مردم آن زمان، منکر چنان تبلیغ شده بود که مردم از ترس هرکار مخالف دین را از بنی امیه می پذیرفتند، اگر آن منکر قدرت را به دست می گرفت و آن حضرت سکوت می کرد، امروز بحث از اسلام و قرآن نبود و امام حسین علیه السلام با قیام خویش اسلام را حفظ و بیمه کرد و نتیجه قیام امام حسین علیه السلام همین مجالسی است که در جوامع مختلف تحول فکری بوجود آورده است.

داکتر عبدالله رئیس اجرایی حکومت وحدت ملی در مراسم عاشورا در مسجد جامع خاتم النبیین صلی الله علیه و آله نیز سخنرانی کرد.
داکتر عبدالله گفت: کربلا یک صفحه زرین از تاریخ اسلام است که روح شهادت و قربانی دادن و استقامت و مبارزه با جهل و منکر و فساد را زندگی جاویدانه بخشیده است.
سرتاسر امت اسلامی و خصوصا مردم افغانستان در وحدت کامل از همه اقشار مردم از پیر و جوان و عالم و عامی همه در مراسم عاشورا سهم می گیرند.
داکتر عبدالله با آرزوی سلامتی برای حضرت آیت الله محسنی از تاسیس مرکز بزرگ علمی خاتم النبیین صلی الله علیه و آله برای اشاعه دین و امر به معروف و نهی از منکر سپاسگزاری کرد.
آقای عبدالله تاکید کرد که مراسم عزاداری عاشورای حسینی بعد از ۱۴ قرن همه ساله در افغانستان برگزار می شود و مردم متدین این کشور گردهم آمده و سوگواری می کنند.
وی گفت: کربلا جای ایثار، قربانی دادن، استقامت، مبارزه با فساد و افراطیت بود و این مکان مقدس، نمونه شهادت و حادثه کربلا را به ارمغان آورده و امت اسلامی و به خصوص مردم افغانستان پیر و جوان، شیعه و سنی در سوگواری شهادت حضرت امام حسین علیه السلام نشسته اند.
او افزود که حادثه کربلا یکبار دیگر ما را وامی دارد که به خود بیندیشیم و همه ساله با برگزاری مراسم سوگواری در فکر، ذکر و اندیشه مان حرکت های مثبت را بیافزایم.
سرپرست وزارت دفاع ملی گفت: برای عدالت مبارزه کنیم تا ادعا بتوانیم که در راه پیامبر و امام حسین روان هستیم.

در این مراسم دکتر سیدعبدالقیوم سجادی، دکتر محمد قاسم الیاسی و حجت الاسلام فیاض ارزگانی نیز سخنرانی کردند.

در پایان مراسم پس از سخنرانی و دعائیه حضرت آیت الله سید حسین ساجدی در مسجد جامع خاتم النبیین صلی الله علیه و آله و نماز ظهر عاشورا به امامت ایشان خوانده شد.

غروب روز عاشورا یعنی شب یازدهم، دسته های عزادار دیگر بار به راه می افتند و به یاد غریبی اهل بیت امام حسین علیه السلام و شهدای کربلاء در شام عاشورا که شام غریبان می گویند و چراغ ها را خاموش و به نوحه خوانی می پردازند.

مراسم شام غریبان در مدرسه علمیه زینبیه سلام الله علیها با سخنرانی حضرت آیت الله ساجدی و دیگر سخنرانان و مداحان توسط تلویزیون آریانا برای عاشقان ابی عبدالله الحسین علیه السلام بصورت زنده نشر و در این مراسم شخصیت های علمی، سیاسی، حکومتی و مسئولین نهادهای دینی نیز حضور یافتند.

نویسنده: سید جعفرعادلی«حسینی»

 

مطالب مشابه