نمایش نوار ابزار

فیصله نخبگان پیرامون حادثه عاشورای امسال

شنبه 26 قوس 1390

 در چهارمین نشست دور دوم نخبگان، بعد از ظهر روز سه  شنبه مورخ 22 قوس1390  به ریاست حجت الاسلام والمسلمین سید محمدهادی«هادی» در مرکز بنیاد فرهنگی، تبلیغی پیامبراعظم(ص) پیرامون حادثه غمبار ظهر عاشورا در زیارت ابوالفضل العباس(ع) واقع در مراد خانی کابل و مزار شریف به بحث و بررسی گرفته شد.

در این نشست علمای شرکت کننده به بی توجهی دولت و غفلت کمیسیون برگزاری مراسم سوگواری انتقاد نمودند و یاد آورشدند، سالهای گذشته ریاست کمیسیون تبلیغات شورای علمای شیعه و بنیاد فرهنگی، تبلیغی پیامبراعظم(ص) از تلاش های مسئولین نهاد های امنیتی و همکاری علماء و سردسته ها طی جلسه رسمی از آنان تقدیر به عمل می آوردند، اما امسال نه تنها جلسه ارزیابی توسط اعضای کمیسیون برگزار نگردیده بلکه در برگزاری مراسم سوگواری نیز آنها بی تفاوت ماندند.

همچنین در این نشست علماء  ایجاد فتنه توسط برخی رسانه ها، بی تفاوت ماندن رسانه های دینی،‌ بررسی نقاط ضعف و قوت جلسه تجلیل از شهدای ظهر عاشورا در  18 قوس که در مجتمع خاتم الانبیاء(ص) غرب کابل، ‌توجیهات غلط و به منحرف ساختن شناسایی عاملین فاجعه بنام های کنفرانس بن،‌ لشکر جنگوی و آمدن دسته های سینه زنی لوگر و… همه منحرف ساختن از مسیر شناسایی عاملین این فاجعه می باشد و در پایان جلسه فلمی از حادثه ظهر عاشورای امسال در زیارت ابوالفضل(ع) به علماء نشان داده شد که در آن بی توجهی دولت نسبت به شهداء‌ و مجروحین را نشان می داد که پس از دیدن فلم مستند فیصله شد:

1. از آنجاییکه کمیسیون برگزاری مراسم عاشورای امسال، نسبت به سالهای قبل کوتاهی نمودند،‌ در حالیکه سالهای گذشته این کمیسیون بیست و چهار ساعته در یکی از قرارگاههای وزارت دفاع ملی فعال بودند و نماینده شورای علماء و نهادهای امنیتی شب و روز از مناطق مختلف بازدید می نمودند و به خواسته های مردم رسیدگی می شد و مسیر های رفت و آمد عابرین و دسته های سینه زنی‌ در زیارت ابوالفضل از هفده نواحی شهر کابل به نیروهای امنیتی و سردسته ها اعلام می گردید، ولی امسال عدم احساس مسئولیت کمیسیون و بعضی نهادهای دست اندرکار، مخصوصا کمیسیون برگزاری مراسم عاشورا از بی توجهی شان در برابر مردم پاسخگو باشند و از دولت خواسته می شود که باید عاملین این قضیه را شناسایی و در پنجه قانون پسپارند.

2. چنانچه به این موارد رسیدگی نشود علماء در حضور رسانه ها طی کنفرانس مطبوعاتی اعلام موضع خواهد نمود.

3. نباید اجازه داد که برخی جریانات سیاسی از این گونه حوادث  سوء استفاده نمایند.

مطالب مشابه
دیدگاه ها
  • حاجی محمد علی شریعتی 7 جدی 1390 13:48

    خلص بيوگرافي
    شهيد محمد آصف “شريعتي”
    محمد آصف در سال 1365 در قريه سفيدنو جنگ اغلي ولسوالي دهنه غوري ولايت بغلان در يك خانواده دين دوست ديده به جهان گشود، در ايام كودكي پدر را از دست داد و در دامان مادر پرورش يافت، تا صنف سوم در ليسه امام جعفر صادق جنگ اغلي تحصيل نمود و در سال 1377 در اثر تهاجم وحشيانه طالبان در ولايت بغلان همراه با فاميل به پاكستان مهاجر گرديد و در آنجا تا صنف دهم در ليسه آريانا در حيات آباد پشاور پاكستان تحصيل نمود و بالاخره با روي كار آمدن اداره موقت همراه با فاميل به كابل آمد و تا صنف دوازدهم در ليسه سيد اسماعيل بلخي دوره ثانوي را در سال 1385 به پايان رسانيد و در سال 1386 در موسسه تحصيلات عالي، در رشته اقتصاد شامل و به تحصيلات اش آغاز نموده و تا سال چهارم، سميستر هشتم ادامه داشت و سرانجام به تاريخ 15/9/1390 مطابق با 10 محرم الحرام، روز عاشوراي حسيني در سال 1433 هجري قمري، ساعت 12 ظهر در جوار زيارتگاه حضرت ابوالفضل العباس در شهر كابل، توسط يزيديان زمان و در يك حمله انتحاري به كاروان شهدا پيوست.
    بعضي از فعاليت هاي شهيد محمد آصف:
    او در پروسه هاي انتخابات رياست جمهوري، ولسي جرگه و شوراهاي ولايتي، در پست هاي مختلف ايفاي وظيفه كرده است.
    وي علاوه بر زبان دري به زبانهاي انگليسي، اردو و پشتو تسلط داشت و علاقه فراوان به تجارت شخصي و مطالعه كتب مذهبي داشت.
    همچنين وي از علاقمندان و عاشقان امام حسين (ع) و يارانش بود و هميشه در مراسم ايام محرم، در سخنرانيها و سينه زنيها اشتراك ميكرد و در دسته ها و گروپهاي عزاداري حضور فعال داشت تا اينكه در روز عاشورا در حين عزاداري و سينه زني در جوار بارگاه حضرت ابوالفضل در شهر كابل به سن 24 سالگي جام شيرين شهادت را نوشيد.
    روحش شاد و يادش گرامي باد
    شماره تماس: 0799831899
    محل دفن گلزارشهدا سرکاریز قلعه شهاده ناحیه ششم کابل

  • حاجی محمد علی شریعتی 7 جدی 1390 13:52

    ازتوجه تان درقسمت نشر بیوگرافی برادرم شهیدم به اسم محمد اصف درویب سایت تان قبلاً تشکر می نمایم وامیدوارم تا همیشه یاد ازشهدای خونین عاشورای حسینی 1390 کابل نموده ودرتمام مجالس دعا نموده ممنون سازید
    بااحترام
    به نیابت ازهمه وارثین شهدا

  • Adeli110 9 جدی 1390 7:28

    جناب آقای شریعتی با تشکر از ارسال زندگی نامه شهید محمد آصف شریعتی، در نظر است اربعین حسینی و چهلمین روز شهادت عاشورائیان امسال افغانستان تجلیل گردد، عکس این شهید بزرگوار و دیگر شهدای حادثه عاشورای خونین افغانستان را اگر مقدور باشد جهت چاپ تصاویر شهدای حادثه ای غم انگیز عاشورای 1433 هجری قمری عنایت نمایید سپاسگذاریم.
    شماره تماس ما 0799170951

  • مولوي كروخي 9 جدی 1390 22:33

    من معتقدم كه اين عمل تروريستي و هولناك كار اهل سنت نبوده، اين عمل بسيار درد آور و غم انگيز كار همان دشمنان تاريخي مسلمانان هست كه مي خواهند به نوعي وارد امت اسلامي شوند و فرقه هاي مذهبي را در برابر هم قرار دهند تا از اين طريق بتوانند به اهداف شوم خود نايل شوند.
    فردي كه خود را در واقعه ي عاشوراي كابل عمليات انتحاري انجام داد، مسلمان يا سني نبوده، اين دست دشمن است كه مرموزانه و به منظور اختلاف افكني بين شيعه و سني در افغانستان، اين حادثه را بوجود آوردند.
    در منابع روايي اهل سنت در خصوص اهل بيت رسول الله روايات فراواني داريم كه مي گويد اهل بيت رسول الله را بايد دوست داشته باشي.
    اگر دشمنان فكر كرده اند كه اهل سنت، اهل بيت رسول الله را دوست ندارند، كاملا در اشتباهند، آ نان مي خواهند با وارد كردن اين ذهنيت در بين جامعه افغانستان، نفاق بياندازند. در حالیکه در منابع اهل سنت آمده است كه احترام به اهل بيت رسول الله جزو واجبات ديني است و جزو دين است.

  • لطف الله حق پرست، عضو شورای اخوت اسلامی 10 جدی 1390 6:13

    مکتب امام حسین(رض) خط مشی زیبا و زرینی برای مردم جهان است و مردم با حمایت و پیروی از آن به سعادت خواهند رسید.
    این عزاداری فقط برای مسلمانان نیست بلکه برای تمامی آزادگان حتی غیر مسلمانان است و حتی ملائک آسمان‌ها و دیگر پیامبران در عزای امام حسین(رض) اشک ریخته‌اند.
    در روزی که شمر شمشیر بر گلوی جگر گوشه علی(رض) و نوه پیامبر گذاشت، بزرگترین جنایت بشریت اتفاق افتاد.
    امام حسین(رض) با قیام خود در تلاش بود تا جامعه اسلامی را از وجود ناپاک یزید و تمامی یزیدیان تاریخ پاک کند و این قیام برای همیشه در خاطره تاریخ باقی خواهند ماند.
    امروز کشورهای مسلمان باید با استفاده از آموزه‏های ارزشمند اسلام و اهداف قیام امام حسین(رض) بیشتر به اتحاد دینی و مذهبی توسل جویند و راه پیروزی را برای امت اسلامی به ویژه جامعه اسلامی افغانستان باز کنند.